Waldorfská škola v Bratislave

Blog waldorfskej školy

Osobné názory, postrehy, polemiky našich učiteľov, rodičov a žiakov waldorfskej školy.

Občianska aktivita našich žiakov.

Autor: Waldorfská škola, 25.6.2013


Keď sme začali v roku 2010 chodiť domov autobusom číslo 96 (196), zistili sme, že zastavovanie autobusu na zastávke Prievozská je z hľadiska dostupnosti Ružinovčanov, hlavne z Pažítkovej a Nezábudkovej ulice absolútne nevyhovujúca. Z  tohoto dôvodu niektorí ľudia radšej zvolia električkovú dopravu, ktorej zástavka sa nachádza až pri Štrkoveckom jazere, čo je najmä pre starších ľudí veľkou prekážkou. Preto sme požiadali o zmenu zastavovania tak, aby linky 96 a 196 zastavovali v smere do Petržalky na zastávke Pažítkova (už existujúca zastávka trolejbusov) aj na zastávke Prievozská. Napísali sme do DPB a do Ružinovských novín, ktoré to odoslali na magistrát.

Toto je ukážka jednej zo žiadostí, ktorú poslal Richard Šimulčík do DPB a Ružinovkých  novín:

Dobry den, 

mam pripomienku k organizovaniu linky 96. Linka 96 by mohla stat na zastavke Pazitkova ( v smere do Petrzalky ), lebo su tam aj potraviny, novinovy stanok, automat na cestovne listky a velke sidlisko s vysokymi domami, kde je vela bytov. Ludia, co cestuju do Petrzalky, by boli velmi vdacni,  ze nemusia z trolejbusu prestupovat na autobus. Urychlilo by im to aj cestu do Petrzalky. 

Prosim prehodnotte tento moj navrh, nakolko trasa linky 96 sa predlzi mozno o minutu, ale Dopravny podnik si tymto ustretovym gestom ziska priazen mnohych Bratislavcanov.

Richard Šimulčík


 Magistrát túto žiadosť označil na webovej stránke imhd.sk ako akceptovateľnú. Avšak ku zmene nedošlo dodnes. Považujeme to za ignoráciu občianskych potrieb, ktoré smerujú ku zlepšeniu MHD. Tu máme odkaz na správu ohľadom podmienok a pripomienok mestských častí ku MHD, realizovateľných bolo 14 zo 74 podmienok, naša sa nachádzala medzi realizovateľmými: http://imhd.zoznam.sk/ba/doc/sk/10531/Realizovanie-poziadaviek-mestskych-casti-by-stalo-desiatky-milionov.html?text=Po%C5%BEiadavky+mestsk%C3%BDch+%C4%8Dast%C3%AD

Žiaci 9.ročníka ADAM ŠULKO a RICHARD ŠIMULČÍK


comments powered by Disqus