Waldorfská škola v Bratislave

Prerušenie vyučovania v období od 16. marca 2020 až do odvolania

Autor: Waldorfská škola, 13.3.2020

Od 1. júna sa časť detí a žiakov bude môcť vrátiť do škôl - informácie na stránke Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR TU.



Opatrenia MŠVVaŠ SR z 24. marca 2020

Školy ostanú zatvorené až do odvolania, uviedol dnes na tlačovej konferencii po rokovaní vlády SR minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling. Rozhodol o tom Úrad verejného zdravotníctva SR reagujúc na opatrenia týkajúce sa zabránenia šíreniu nového koronavírusu. Viac info na stránke MŠVVaŠ tu.



Správa z 13.3.2020

Vážení rodičia,

ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia § 3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

Nástup na vyučovanie je predpokladaný v pondelok 30. marca 2020. V prípade zmeny Vás budeme informovať mailom, preto si pravidelne kontrolujte Vašu mailovú schránku, prípadne Edupage.

Z usmernenia vyplývajú aj nasledovné informácie pre deviatakov:

Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania sa presúvajú na obdobie od 30. marca 2020 do 30. apríla 2020. Pre jednotlivé stredné školy konkrétne termíny určia okresné úrady, odbory školstva v spolupráci s riaditeľmi škôl.
Testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl a žiakov 4. ročníkov gymnázií s osemročným vzdelávacím programom sa uskutoční v pôvodnom termíne, t. j. 1. apríla 2020 a 2. apríla 2020.


Iste nie je táto situácia pre rodičov jednoduchá, najmä v prípade, ak majú obmedzené možnosti zostať s deťmi doma a starých rodičov chcú chrániť. Rodičia žiakov majú nárok na čerpanie OČR na základe žiadosti, ktorú je možné podať aj elektronicky, viac info na https://www.socpoist.sk/.

Odporúčame deťom zdržiavať sa v domácom prostredí a dopoludnia sa venovať zadaným úlohám. Neodporúčame stretávanie sa vo väčších skupinách. Je možné absolvovať prechádzky v prírode.

Ďakujeme všetkým, ktorí k situácii pristupujú zodpovedne.

V priebehu budúceho týždňa Vás budú učitelia kontaktovať s ďalším postupom ohľadom výuky.

Ďakujeme za spoluprácu a prajeme dni plné pozitívnych myšlienok.

Od pondelka Vám kancelária školy bude k dispozícii v čase od 8.30 do 16.00 len telefonicky na čísle 0905 824 251, alebo na ba@iwaldorf.sk.


S pozdravom

PaedDr. Slávka Šebová

riaditeľka školy


Všetky usmernenia nájdete na stránke MŠVVaŠ TU.

comments powered by Disqus