Waldorfská škola v Bratislave

Žiaci už nepotrebujú negatívny test pri návšteve školy

Autor: Waldorfská škola, 2.5.2021

Priaznivá epidemiologická situácia umožňuje uvoľniť ďalšie opatrenia v školstve.

Pre červené okresy a ružové okresy nebude v obmedzenom čase platiť zákaz vychádzania od 3. mája 2021 a takisto nebude potrebné sa preukazovať negatívnym testom pri vstupe do školy. Táto výnimka navyše platí aj pre zamestnancov školy.

„Z uznesenia vlády, na ktoré by mala nadväzovať aj vyhláška ÚVZ vyplývajú nové výnimky. Testovanie na školách nám ukázalo nižšiu pozitivitu žiakov než udával ÚVZ. Aj z toho dôvodu Pandemická komisia odporučila opustiť pravidelné testovanie na školách a prejsť k intervenčnému testovaniu,“ zdôraznil minister školstva Branislav Gröhling.

Intervenčné testovanie je cielené testovanie v prípade podozrenia či potvrdenia ochorenia Covid-19. „Budeme testovať tam, kde vznikne podozrenie alebo potvrdenie nákazy alebo kde školy požiadajú ministerstvo školstva o pomoc pri testovaní,“ dodal šéf rezortu školstva. Aktuálne vzniká Stratégia intervenčného testovania, ktorá upraví podrobnosti a na ktorej pracujú odborníci ministerstva zdravotníctva ako aj hlavná odborníčka rezortu pre všeobecnú starostlivosť o deti a dorast Elena Prokopová.

Podrobné pravidlá a odporúčania pre školy, vrátane aktualizovaných manuálov pre školy (školský semafor) a prehľadných infografík zverejňuje ministerstvo školstva na svojom webe.

zdroj: minedu.sk


Aktuálne predkladá zákonný zástupca čestné prehlásenie zákonného zástupcu/žiaka o bezinfekčnosti TU (pdf) - pri prvom nástupe a pri prerušení dochádzky na viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov).

comments powered by Disqus