Waldorfská škola v Bratislave

Čo si nám priniesla, Veľká noc? Fotky z besiedky.

Autor: , 13.4.2015

Aj Vám ten čas letí tak rýchlo? A tiež meriate svoje dni na vybavené a nevybavené položky v diári? Človek sa akosi nestíha veľmi obzerať okolo... A tak sme často zaskočení tým, že akoby zrazu z ničoho nič tu máme jar a s ňou aj Veľkú noc.

Vnímať dianie okolo, najmä prírodné dianie s akýmsi predstihom, pripraviť sa naň a potom si ho "s chuťou" užiť, sa zdá v dnešnom zhone čistým luxusom. Ale je to skutočne niečo navyše, čo si nemáme čas dopriať? Aké to má potom následky, keď sme len strhávaní prúdom času a jediný parameter na vnímanie diania v okolitej prírode sú správy o počasí?!

Mať príležitosť registrovať okolie, dopriať si dostatok času na vnímanie a spájanie sa s tým, čo nás obklopuje je až strategicky dôležité. Ako inak vieme reagovať, keď sa okolo seba poobzeráme. Akí sme hneď efektívnejší partneri v komunikácii, keď si necháme priestor na počúvanie. Ako jednoduchšie sa nám reaguje, keď sa najskôr zorientujeme!

A tento tichý priestor, túto náruč, kde sa môžme nadýchnuť a spojiť so sebou samým, nám dá aj prírodný kolobeh. Vnímanie toho, čo tu momentálne je a toho, čo práve prichádza, je zážitok, ktorý človeka upokojuje, ladí a vyrovnáva.

Tento zážitok si dopriavame vo waldorfkej škole slávením sviatkov ročného kolobehu. A tu je zopár fotiek z tohtoročnej slávnosti. 

Srdečná vďaka rodičom šiesteho ročníka, ktorí sa tak zmysluplne a angažovane zhostili tejto úlohy.


Fotogaléria

comments powered by Disqus