Waldorfská škola v Bratislave

Blog waldorfskej školy

Osobné názory, postrehy, polemiky našich učiteľov, rodičov a žiakov waldorfskej školy.

Učenie doma - príležitosť na radosť.

Autor: , 27.10.2015

Určite to poznáte - dieťa sedí nad domácou úlohou, blúdi očami po izbe, hnevá sa, vzdáva to, pokúša sa robiť niečo iné... A vy neviete ako mu pomôcť. Skúsili ste milo, skúsili ste tlak, vydieranie, ale nič z toho nepomohlo pridať niečo nové do zošita.

A pri tom učenie sa spolu by mohla byť skutočne mimoriadne pekná príležitosť - napríklad niečo spolu zdieľať, zabaviť sa, potešiť sa z vzájomnej pozornosti. Veď chvíle spolu sú tak vzácne! Ako na to?

Ak riešite rovnaký problém, poďte to skúsiť spolu s nami!

Už druhý rok tvoríme stretnutia pre rodičov, ktorí chcú byť pre svoje deti relevantní pomocníci. Poskytujeme know-how, pracovné materiály, hry, cvičenia, ale hlavne empatiu. Odpovede na otázku - ako je to možné, že mu to nejde!

Tohto roku sme pridali novinku - stretnutia pre rodičov s deťmi. Môžte si vyskúšať všetky tie cvičenia v malom kolektíve a potom, veríme, že budete mať doma spolupracovníka. Zároveň pre skupinku detí v rovnakom ročníku ponúkame doučovanie spolu s rodičom. Keď sa budete u nás učiť spoločne, nájdete aj doma cestičky ako sa učiť bez tlakov a stresov.

Prihláste sa na adrese: seminar-prilezitost@via-humanitas.sk a príďte sa pozrieť!

Za Via Humanitas Miroslava Heribanová a Mária Neurathová


comments powered by Disqus