Waldorfská škola v Bratislave

Blog waldorfskej školy

Osobné názory, postrehy, polemiky našich učiteľov, rodičov a žiakov waldorfskej školy.

„Waldorf doma“ na Youtube

Autor: Zuzana Brezovská, učiteľ, 24.4.2020

Začiatkom „korona-prázdnin“ sa spojili viacerí waldorfskí pedagógovia, aby zrealizovali ich spoločný impulz v podobe youtubovej stránky „Waldorf doma“. Jej zmyslom má byť najmä pomoc a inšpirácia pre rodičov, ktorí môžu deťom poskytnúť náplň dňa a vzdelávanie s prvkami waldorfskej pedagogiky v domácom prostredí.

V tejto fázi ide predovšetkým o možnosť slobodne vyjadriť tvorivosť a hodnoty, ktoré teraz slovenskí waldorfskí učitelia nemôžu s deťmi sdielať naživo a možnosť priniesť úžitok rodičom i verejnosti zviditelnením waldorfského zpôsobu učenia na Slovensku prostredníctvom internetu.

Naši učitelia zatiaľ vytvorili niekoľko príspevkov z pracovnej a hudobnej výchovy, ďalšie videá sa pripravujú. Pre rodičov školkárov pripravujú pravidelný obsah Blanka Lichtnerová
a jej kolegyne z bratislavskej waldorfskej škôlky Hájanka. Blanka z Hajanky dodáva: “ Naši rodičia sú vďační za videá, vítajú ich a oceňujú, hovoria nám, že deti sú vyrovnanejšie a spokojnejšie keď môžu, spolu s rodičmi, mať aspoň takto kontakt so škôlkou, ktorá pred tým tvorila takú veľkú časť ich života”.

Znelka projektu vznikla prispením rodičov bratislavskej waldorfskej domškoly na Sládkovičovej ul., ktorá je jedným z hlavných aktérov projektu. Ak by ste chceli prispieť obsahovo a alebo inak, kontaktujte Alenu Baranovú
na emailovej adrese: slobodakvychove@gmail.com.



comments powered by Disqus