Waldorfská škola v Bratislave

Ako sme “karnevalovali” tento rok

Autor: Daniel Heriban, žiak, 9.3.2011

Keď som prišiel do školy, mali sme najprv celkom normálnu epochu. Po desiate sme sa vrátili do triedy. Zrazu nám pani učiteľka povedala, že ôsmaci už začali hrať na chodbe, tak sme sa spolu vybrali do telocvične. V telocvični vládol menší chaos. Zanedlho si všetky triedy našli svoje miesto a začala prezentácia masiek. Viaceré masky sa mi páčili tak, že by som ich chcel na budúci karneval mať. Napríklad – mafiáni, otrok, rytier s kopiou, kompletne zamaskovaný vojak,…

Keď tretiaci prezentovali svoje masky, z krabíc stavali babylonskú vežu. DJ do toho pustil Babylon od ABBY a všetci sa smiali, najmä, keď sa veža na tretiakov zrútila.

Kultúrny program začal valčíkom učiteľov. Učitelia sa vyobliekali do urodzených šiat a keď sa k nim v polke pridali „Dídžej“ s „Pankáčkou“, bolo to veľmi smiešne.

Potom druháci zahrali bájku o havranovi a líške. Pán učiteľ vtipne daboval dej do mikrofónu. Moje spolužiačky predviedli vystúpenie so šatkami, ktoré si sami pripravili. Keď to prvý raz nacvičovali, neustále sa hádali, dúfal som, že sa potom ukľudnia. Keď som bol s nimi na poslednom nácviku, tak ma to celkom prekvapilo, aké sú úžasné. Ôsmak Michal hral na želanie pesničky na elektrickej gitare, ale ak chcete vedieť, čo hral, musíte zavolať Dídžejovi.

Záver kultúrneho programu bol veľmi zábavný, lebo väčšina učiteliak mala disco oblečenie a farebné parochne a tancovali strelený disco tanec a veľmi im to išlo. Hoci ja disco veľmi v obľube nemám, učitelia ma rozosmiali, hlavne pán učiteľ telocviku v dlhovlasej parochni a zlatom tričku s ”trblietkami”. Keď začala diskotéka, odišiel som do triedy, lebo v telocvični to veľmi hučalo.

Danko Heriban
žiak 4. triedy waldorfskej školy

Ďalšie pekné fotografie z detského karnevalu si môžete pozrieť v tejto galérii:
www.dominikbugar.com/waldorf/karneval-2011/index.html

comments powered by Disqus