Názory a polemiky
Štátna vedecká výchovaOddelenie cirkvi od štátu - tak znie často požiadavka alebo princíp, pre ktorý má väčšina obyvateľstva aspoň aké také intuitívne porozumenie. Hoci tento princíp nevie každý uchopiť v jasných pojmoch a hoci sa okolo jeho konkrétnej realizácie vedú neustále debaty,…
Pokračovať v čítaní
Takmer pred rokom bol v denníku idnes.cz uverejnený článok, ktorý je neustále platný. Ak vás táto téma zaujíma, prečítajte si:My děti neučíme, jen nesmyslně testujeme, míní univerzitní pedagog20. dubna 2012 6:49Názory univerzitního kantora Ondřeje Hausenblase zvoní: Zrušte detailní větný…
Pokračovať v čítaní
Veľmi príjemne humorne ladené, ale hlboko idúce video, ktoré sa pokúša odpovedať na otázku: Aká má byť škola, aby vychovávala deti pre budúcnosť?Je so slovenskými titulkami, oplatí sa pozrieť si až do konca.
Pokračovať v čítaní
autor: Andrea StoklasováDajte ho do waldorfskej školy – mohla by znieť odpoveď. Vyplýva to z výsledkov najnovšieho prieskumu Univerzity Heinricha Heine z Düsseldorfu. Tam skúmali 800 žiakov vo veku od 8 do 15 rokov z desiatich škôl. Podľa zistení sa žiaci waldorfských škôl učia…
Pokračovať v čítaní
Môj
syn Vincent v júni 2012 ukončil základnú dochádzku vo
Waldorfskej škole v Bratislave. Deväť rokov som tu sledoval jeho
kroky, vývoj jeho vzdelania a rozvoj osobnosti a bol som po celý
tento čas spokojný. Bol som rád, že moje dieťa, ktoré býva v
Petržalke, navštevuje školu, v…
Pokračovať v čítaní
Vážený
pán Hríb,
Oslovujem
Vás, ako šéfredaktora týždenníka .týždeň, Vás ako redaktora
relácie Lampa, Pod lampou, Vás, ako človeka, ktorého názory sú
pre mňa zaujímavé, veľakrát rozhodujúce, veľakrát
i neakceptovateľné.
Vždy
sa teším na pondelok, na nové vydanie .týždňa, rovnako ako so…
Pokračovať v čítaní
Už je to tu zase...
Už zase sa pretriasa, či Waldorská škola môže ostať v sieti
škôl, alebo nie. Už zase sa deti nemôžu učiť a rodičia
sústrediť na svoju prácu, lebo musia riešiť, či škola, do
ktorej chodia, sa nebude rušiť. Mám chuť už občas skríknuť:
„Prosím, nechajte nás v …
Pokračovať v čítaní