Waldorfská škola v Bratislave

Blog waldorfskej školy

Osobné názory, postrehy, polemiky našich učiteľov, rodičov a žiakov waldorfskej školy.

Ako som ušila peračník svojmu synovi

Autor: Blanka Lichtnerová, rodič, 13.11.2010

O šití peračníkov som počula od mamičiek, ktoré majú deti vo vyšších ročníkoch, takže som vedela že sa niečo takéto chystá. Páči sa mi myšlienka, že môj syn – prváčik bude mať v škole niečo, čo mu vyrobila mama, niečo osobné a teplé. Ruksak na veci by som radšej neskúšala :)

Šitie bolo v sobotu popoludní, a zišlo sa nás tam pár prváckych mamičiek, a dokonca aj jedna pani ktorá má dcérku v inej škole. Hneď prvá úloha bola pre mňa výzvou: nakombinovať látky na peračník, tak, aby to bolo pekné a ešte sa aj trafiť do vkusu môjho syna… Čo sa týka samotného šitia, na stroji síce ako – tak šiť viem, ale asi som v živote nešila nič komplikovanejšie :) Ale pod vedením pani učiteľky Tatiany sa mi to nakoniec podarilo.

Klubistka Stanka sa počas celého popoludnia venovala našim deťom. Čajík a koláčik, a tiež milé mamičky, s niektorými sme si aj potykali a príjemne sa porozprávali, prekvapivo vydarený výsledok – peračník, to je veľmi pozitívna bilancia sobotňajšieho popoludnia. Odporúčam všetkým a tešim sa na ďalšie akcie.

A keď sa všetko podarí, potom vaše dieťa môže používať takýto krásny peračník.


comments powered by Disqus