Waldorfská škola v Bratislave

Monitor

Autor: Alena Klčová, učiteľ, 23.3.2013

V stredu,13.3.2013 bolo všetko naopak. V škole prázdno a pusto, len nesmelo sa vo vchodových dverách školy objavil kde - tu nejaký deviatak. 

Zato ihrisko na sídlisku pred školou vrelo ako v úli. Deťúrence od najmenších po najväčšie sa tam hrali, alebo už nastupovali, alebo inak vypĺňali čas čakania. Na čo čakali? 

Tak tí najmenší, od prvákov po štvrtákov sa vybrali k ramenu Dunaja topiť Morenu. 

Piataci sa pobrali v rámci svojej akcie návštev ku svojej spolužiačke. 

Šiestaci až ôsmaci mali vybavené kino - muzikál Bedári. 

A deviataci? Tak tí sa potili nad monitorovými otázkami. Všetky ročníky na našej škole zatiaľ uspeli vždy veľmi dobre a tak sme týmto deviatakom ráno všetci držali palce, aby im to vyšlo. A už popoludní bolo  možné vidieť učiteľov spracovávať testy, aby sme my všetci, ale predovšetkým deviataci vedeli, ako to dopadlo. Výsledky sú samozrejme len predbežné, ale musia ešte byť potvrdené z oficiálnych miest. Dôležitý bude aj celoslovenský priemer. Až na základe neho bude jasná naša tohtoročná úspešnosť. 

A takto je to rok čo rok. Jeden deň v roku sa celá škola musí pobrať do sveta, aby mohli deviataci nerušene pracovať. A keby len naša škola! Všetky školy a všetky školopovinné deti sa v tento deň musia niekam podieť. Galérie praskajú vo švíkoch, aktuálne sa stanú kiná, múzeá... Každý dobrý nápad má cenu  zlata. Vonku je ešte celkom zima, ihriská a zoologická nie sú až také lákavé. Nuž, ale aj tento rok sme si nejako poradili. A nám ostatným bolo určite ľahšie, ako našim deviatakom. Aj keď, v škole bolo pokojne, deviataci boli dobre naladení a družní ako v hociktorí iní deň. Veď už boli troška predpripravení pilotným testovaním, ktoré len nedávno prebehlo aj na našej škole. 

Fotogaléria

comments powered by Disqus