Waldorfská škola v Bratislave

Halloween u ôsmakov

Autor: Monika Dojčárová, učiteľ, 9.11.2016

Nedávno sme vám priniesli článok o tom, ako sa slovenské tradície zrkadlia vo waldorfskej pedagogike. V našej škole študentom ponúkame možnosť oboznámiť sa i so sviatkami iných kultúr. Najmä vyučovanie cudzích jazykov priam ponúka množstvo príležitostí, ako hodiny obohatiť a pomocou zážitkových aktivít deťom priblížiť zvyklosti z iných kútov sveta.

Halloween u ôsmakov sa niesol v nálade strašidelných a krvavých príbehov a originálnych kostýmov. Dozvedeli sme sa, že v južnej Amerike sa Halloween nazýva "dňom mŕtvych", a v súčastnosti sa oslavuje tak, že deti chodia od domu k domu, hovoria "trick or treat" a v každom dome dostávajú nejakú sladkosť (candy).  Niektoré deti hovoria aj krátky veršík, napr. Trick or treat, smell my feet, give me something sweet. If you don´t, I don´t care - I´ll pull down your underwear!

Ôsmacke prezentácie boli plné zaujímavých informácií, ale hlavne hrôzostrašných príbehov, ako napríklad príbeh o krvavej, bloody Mary, alebo a scary story about a hitchhiker - príbeh o stopárovi.

Na záver sme si aj my urobili malú halloweensku oslavu - s mafinmi, lahodnými čarodejníckymi prstami, skvelou červenou vineou a fotkami. A radi sa s vami o ne podelíme!

Fotogaléria

comments powered by Disqus