Waldorfská škola v Bratislave

Blog waldorfskej školy

Osobné názory, postrehy, polemiky našich učiteľov, rodičov a žiakov waldorfskej školy.

Mladé enviroreportérky zo Súkromnej základnej školy waldorfskej

Autor: Waldorfská škola, 27.4.2021

Ella Radimská a Júlia Noščáková z waldorfskej školy v Bratislave zvíťazili v národnom kole Young Reporters for the Environment s reportážou Vtáčí obyvatelia sídlisk. Predstavili v nej príčiny, prečo vtáctvo z miest ubúda, ale aj projekt obnovenia sídliskovej biodiverzity a kroky, akými sa podarilo pozvať vtáky späť. Celú reportáž si môžete prečítať TU

Srdečne gratulujeme dievčatám a želáme veľa úspechov v medzinárodnom kole, kde bude prehliadka reportáží z 36 rôznych krajín sveta a tú našu bude reprezentovať tento článok našich žiačok.

Mladí reportéri pre životné prostredie (Young Reporters for the Environment, YRE) je certifikovaný vzdelávací program medzinárodnej Nadácie pre environmentálne vzdelávanie (Foundation for Environmental education - FEE), určený mladým ľuďom vo veku 11 do 25 rokov. Do programu je zapojených viac ako 275 000 reportérov zo 42 krajín z celého sveta. Víťazné práce z národného kola postupujú do medzinárodnej súťaže, kde slovenskí reportéri získali v posledných rokoch najvyššie ocenenia a Slovensko patrilo k najúspešnejším krajinám. Tlačová správa TU.


comments powered by Disqus